2013. május 24., péntek

Majonéz

Majonézt roppant egyszerű készíteni, viszont roppant egyszerű elrontani is. Anno én is próbálkoztam vele, de csak valami gusztustalan trutymót sikerült előállítani, így aztán hosszú évekre jegelve lett a kísérletezés. Hogy te ne járj így itt van, hogyan készíts majonézt:

Hozzávalók:
- tojássárgája
- mustár
- napraforgó olaj

Elkészítés:
Először is bele kell ütni egy tojássárgáját egy keverőtálba. A tojás legyen hideg, egyenesen a hűtőből.
Ezután hozzá kell adni egy kis mustárt.
Ha ez megvan, akkor a habverővel összekevered, és hozzáadsz egy kevés olajat. Fontos, hogy az elején csak nagyon kis adagokban adj hozzá olajat és keverd addig, amíg homogén lesz az anyag. Ha egyszerre túl sok az olaj, akkor jön a trutymó, a tojás nem tudja felvenni az olajat.
Miután már krémes az anyag, mehet bele nagyobb adagokban is az olaj. A majonéz kivilágosodik és megkeményedik, akkor jó, ha benne marad a habverőben.
Ennyi, 5 perc alatt kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése